Pigment

Een van de aspecten van huidveroudering bij mannen en vrouwen is de verkleuring van de huid. Dit wordt ook wel pigment genoemd. Onder invloed van de zon of hormonen kunnen pigmentvlekken ontstaan, vaak in het gezicht, decolleté of de hals. Pigmentvlekken kunnen ook donkerder worden door de zon. We spreken dan over een door de zon beschadigde huid. Daarnaast kunnen op de handen en elders op het lichaam ‘ouderdomsvlekken’ ontstaan. De Huidkliniek is gespecialiseerd in pigment verwijderen en voeren dit nauwkeurig uit met de geschikte pigment behandeling.

De behandeling
De huidtherapeute behandeld pigment met de Elos-methode. De pigment behandeling staat ook wel bekend als Fotofacial. Door de huid kort bloot te stellen aan de intensieve flits worden de vaatjes en/of pigmentvlekjes aangepakt en zullen de lichte pigment vlekken, of extreme pigment verwijderd worden en zijn na ongeveer drie weken de eerste resultaten zichtbaar.
Bij deze pigment behandeling wordt gebruik gemaakt van twee energiebronnen, namelijk bipolaire radiofrequentie (RF)  en lichtenergie of intensive pulsed light (IPL). Systematisch wordt het gebied ‘bestempeld’. Elke puls-‘stempel’ bestaat uit een combinatie van zacht licht en radiofrequente energie. Het bruin van de pigmentvlek absorbeert de lichtbundel, waarna het lymfesysteem de restanten afvoert. De behandelde plek wordt donkerder van kleur en zal uiteindelijk de pigment verwijderen.  Elke puls voelt als een klein prikje in de huid. Bij de Elos-techniek is er geen verdoving nodig. Na een Elosbehandeling kan de huid lichtrood gekleurd en licht gezwollen zijn. Na de behandeling kunnen er kleine korstjes ontstaan. Deze verdwijnen na enkele dagen. Het is van belang om er niet aan te zitten, er aan te krabben of te scrubben. De huid moet zelf zijn werk doen en herstellen.
U kunt bij ons terecht van lichte pigment vlekken, tot het verwijderen van extreme pigment.
In de meeste gevallen zijn er drie tot vijf pigment behandelingen nodig. Voor het beste resultaat wordt u geadviseerd om een pigment behandeling per drie weken te herhalen.

Resultaat
Kleine pigmentplekjes zijn soms al na één behandeling verdwenen. Voor grotere gebieden en dieper pigment zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Gemiddeld tussen de 3-5 behandelingen. Na de behandelingen ziet u een algehele huidverbetering van 50-75%. Na elke behandeling ziet u het pigment steeds meer vervagen. In het behandelde gebied zullen gesprongen vaatjes tevens verminderen. Grove poriën verfijnen en uw huid zal steeds meer gaan stralen.
Bescherm uw huid altijd goed tegen schadelijke uv-stralen om complicaties als pigmentreacties en blaarvorming te voorkomen.

Prijzen
Pigmentbehandeling per behandeling vanaf € 40
Wij adviseren u vrijblijvend een afspraak te maken voor een intakegesprek met onze huidtherapeute. Tijdens deze afspraak worden uw wensen besproken en maakt de huidtherapeute een persoonlijk behandelplan voor u voor het verwijderen van de pigmentvlekken en de kosten.

Klik hier voor het maken van een afspraak voor een gratis consult.