Couperose

Veel mensen hebben last van rode plekken, vlekjes, stipjes en draadjes in het gezicht, de hals of op de borst. Dit heet couperose en wordt veroorzaakt door een storing in het samentrekken en verwijden van de haarvaatjes.
Couperose is een rode verkleuring van de huid, waarbij de adertjes in het gezicht door de huid heen schijnen.
Voorheen werd bij couperose adertje voor adertje behandeld met een warme naald, een pijnlijke en tijdrovende bezigheid. Een huidvriendelijke oplossing op de lange termijn is een couperosebehandeling door middel van de Elos-methode. Een verantwoordde behandeling met direct resultaat en geschikt voor de meest gevoelige huidtypen.

De behandeling
De behandeling start met enkele proefpulsen om de huidreactie en instellingen te bepalen. Na het reinigen van de huid wordt er een verkoelende gel aangebracht op het behandelgebied. Systematisch wordt het gebied ‘bestempeld’. Elke pulse-‘stempel’ bestaat uit een combinatie van zacht licht en radiofrequente energie. Hemoglobine (de rode kleur in het bloed) neemt deze energie op en zet het – plaatselijk in het vaatje – om in warmte. Deze warmte zorgt ervoor dat het vaatje vernietigd wordt. Na elke behandeling zijn de vaatjes minder zichtbaar. Elke puls voelt als een klein prikje in de huid. Bij de Elos-techniek is er geen verdoving nodig. Na een Elosbehandeling kan de huid lichtrood gekleurd en licht gezwollen zijn. Na de behandeling kunnen er kleine korstjes ontstaan. Deze verdwijnen na enkele dagen.

Het resultaat
Kleine vaatjes zijn soms al na één behandeling verdwenen. Voor grotere gebieden, diepere vaatjes en rosacea zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Gemiddeld tussen de 3-5 behandelingen. Na elke couperose behandeling ziet u de vaatjes geleidelijk aan verminderen.Grove poriën verfijnen en uw huid zal steeds meer gaan stralen. Na 3-5 behandelingen, met een interval van 3 tot 6 weken, ziet u een algehele huidverbetering.
Naast het verminderen van couperose, roodheden en rode vaatjes pakt de Elos techniek ook pigmentvlekken, sproeten en zonbeschadigingen aan. Een mooie all-in-one behandeling.

Prijzen
Een couperose behandeling kan al vanaf € 40,00 bij De Huidkliniek.

Wilt u meer weten over een couperose behandeling? Neem dan vrijblijvend contact op.