Het beroep huidtherapeute

Huidtherapeuten vallen onder artikel 34 van de wet BIG (Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Het doel van de Wet BIG is het bevorderen en bewaken van de kwaliteit in de gezondheidszorg. In artikel 34 staan de deskundigheidsgebieden en opleidingseisen omschreven. Wie een diploma heeft dat aan de eisen voldoet, heeft recht op het voeren van de beschermde opleidingstitel. Een dergelijke titel geeft aan dat de drager deskundig is op een bepaald terrein van de gezondheidszorg.

Zij zal er alles aan doen om klachten als gevolg van huidaandoeningen te verminderen, op te lossen of te voorkomen. Daarnaast ontvangt de huidtherapeut regelmatig patiënten met psychische klachten als gevolg van schaamte, angstgevoelens of beperkingen die met hun huidaandoening samenhangen. In tegenstelling tot schoonheidsspecialisten, huidspecialisten e.d. zijn huidtherapeuten paramedici en behandelen zij patiënten/cliënten met een hulpvraag op het gebied van een zieke, beschadigde en/of gezonde huid.
Mocht u hinder onder vinden van acne of andere storende plekken op uw huid? Aarzel niet en neem contact met ons op!

Wie mag zich Huidtherapeut noemen?
Huidtherapeuten zijn de deskundigen op het gebied van paramedische, cosmedische en cosmetische huidzorg. Een huidtherapeut is een paramedische specialist in het behandelen van de gezonde, zieke of beschadigde huid. Hiervoor heeft hij of zij een 4-jarige HBO opleiding Huidtherapie gevolgd aan de Hogeschool Utrecht of de Haagse Hogeschool. Wie een diploma heeft dat aan de eisen voldoet, heeft recht op het voeren van de beschermde opleidingstitel. Een dergelijke titel geeft aan dat de drager deskundig is op een bepaald terrein van de gezondheidszorg.

Voor wie is huidtherapie?
Het werkveld van de huidtherapeut is breed en afwisselend. Patiënten kunnen van jong tot oud bij de huidtherapeut terecht met huidproblemen (van acne, overbeharing tot ouderdomsvlekken) – en wensen op het gebied van cosmetische verbeteringen (verwijderen van vaatjes, pigmentvlekken tot huidverjonging.). Daarnaast kan een preventief bezoek aan de huidtherapeut problemen of verergering van klachten voorkomen – denk aan het vroegtijdig ontdekken van huidkanker.

Klik hier voor de werkwijze van de huidtherapeute


Klik hier voor meer informatie over de huidtherapeute van De Huidkliniek.